Družinske urice - z Mohorjem Demšarjem

31.10.2014

Med letošnjimi krompirjevimi počitnicami bo luč sveta ugledal projekt »Vklopi možgane«, ki združuje dva podprojekta - Družinske urice, kjer staršem nudimo kakovostna predavanja na temo vzgoje in odnosov, hkrati pa za otroke organiziramo delavnice, kjer jim predstavimo orodja za izboljšanje samozavesti in premagovanje učnih težav. Drugi podprojekt so delavnice za učitelje, ki smo jih poimenovali »Postani navdihujoči učitelj«.

Cilj projekta »Vklopi možgane« je, da bi vsi vključeni v proces vzgoje in izobraževanja - od otrok, staršev do vzgojiteljev in učiteljev imeli znanja, ki bi jim omogočila, da začnejo razmišljati z lastno glavo.

Zaključek prvega sklopa prireditev v okviru Družinske urice bo v Budnarjevi muzejski hiši, in sicer v petek, 31. oktobra 2014.

Z nami bo Mohor Demšar, že 21 let walfdorski učitelj. Na dogodku se bo dotaknil teme igrač, katerih zbiratelj je že od študijskih let. Navedel bo predvsem kriterijeodlične igrače in odklone od tega. Vprašali se bomoali so določene slabe igrače zgolj neuporabne ali so tudi škodljive otrokovemu razvoju in zakaj. Kako torej prepoznati kvalitetno igračo? Kakšno je razmerje med igro in svobodo? Kaj pravzaprav potrebuje otrok prvih deset let svojega življenja za zdrav razvoj? V Budnarjevi muzejski hiši bo potekalo tudi odprtje razstave starih igrač, ki bodo na ogled do konca novembra.

Se vidimo v petek, 31. okrobra 2014, od 15. ure dalje v Budnarjevi muzejski hiši.

Nazaj

LAS Srce Slovenije Občina Kamnik I feel Slovenia Srce Slovenije Kamp Alpe Turistično društvo Kamink