Kruh moj vsakdanji - predstavitev knjige in delavnica peke kruha

08.03.2015

Kruh moj vsakdanji je knjiga avtorja Klemna Koširja, ki dejansko diši po kruhu z lepo pozlačeno skorjo in rahlo, puhasto sredico. Je zgodba o sanjah, bolečinah in kruhu publicista in amaterskega kuharja Klemna Koširja, v kateri počasi zorjeno testo nastopa v glavni vlogi. Tretja knjiga avtorja razprodane knjige o divjem Jadranu FAO 37.2.1 in skoraj razprodane Namazi za mizo je dovršena kakor zgodba vsakega kruhka, ki ga boste skupaj s knjigo podarili svojim prijateljem, ker je skoraj boljša kot kruh.

Kruh je simbol ljubečega odnosa do sebe in do drugih. Knjiga je nastala med garaškim delom za preživetje, ko je avtor kot eksotične metulje lovil ideje in navdih, vstajal ob vzhajanem testu in hodil zadnji spat s sveže vtisnjenimi zapiski.


Iz knjige tako nesramno diši po najboljših receptih domačega kruha, da bodo naši najdražji v kratkem spoznali skrivnosti aromatičnega rženega hleba s kefirjevim nastavkom, kmečkega hlebca gorjana, brezglutenskega kruha iz čičerikine moke, pirinega kruha s sončničnimi semeni, dišečega ajdovega hlebčka s kuhanimi ajdovimi zrni, najlepših hrustljavih štručk z grobo soljo in zrnci kumine, zavitih prest stare nemške šole in še toliko drugih dobrot. (povzeto po: Saša Vodovnik)


Kako je knjiga nastajala in kaj vse v njej preberemo nam bo v Budnarjevi muzejski hiši, na Dan žena, 8.marca 2015, ob 14.uri predstavil kar Klemen sam. Hkrati pa pripravil zanimivo delavnico peko kruha, ki ga bomo spekli v naši, več kot 350 let stari črni kuhinji!

Vabljeni!

Foto: Tina Lamovšek

Sicer pa Klemen našo domačijo že dobro pozna. Skupaj smo se pogovarjali za prilogo Nedela: Odprta kuhinja že leta 2011!

Nazaj

LAS Srce Slovenije Občina Kamnik I feel Slovenia Srce Slovenije Kamp Alpe Turistično društvo Kamink