Uspešen Martinov pohod

09.11.2015

Letošnji november nam je postregel z indijanskim poletjem, kar nas dodatno spodbuja k sprehodu v naravo. Ker pa je sprehod lahko veliko bolj zabaven v družbi je Turistično društvo Kamn'k že šesto leto zapored organiziralo Martinov pohod od Puba Pod skalo do Budnarjeve domačije.

Idejna zasnova Martinovega pohoda je sicer zrasla pri skupini prijateljev iz Kamnika, ki se na vsako Martinovo soboto odpravijo peš Martinovat v Budnarjevo domačijo. Zaradi enkratne ideje smo se v Turističnem društvu Kamn'k že pred šestimi leti odločili, da tak pohod organiziramo tudi za širšo javnost, hkrati pa združili moči s Pubom Pod skalo, ki naše pohodnike vedno razveseli z dobrodošlico. Do sedaj se je pohoda udeležila le peščica ljudi, preteklo nedeljo pa je bila udeležba rekordna, saj se je pohoda udeležilo kar 18 ljudi. Pot poteka od Puba Pod skalo do Tolste gore, kjer je najbolj strm del poti, nato pa se pot spusti in po gozdu nadaljuje vse do Zgornjih Palovč, kjer stoji 350 let stara domačija. Letos smo pohodnikom ponudnili mlado vino, čaj, na gozdarskem štedilniku pa smo spekli kostanj, česar so se najbolj razveselili najmlajši.

Želja Turističnega društva in Puba Pod skalo je, da pot postane priljubljena izletniška destinacija v Občini Kamnik, zato bomo pohode organizirali tudi v prihodnje. Ena od teženj pa je tudi označitev te nezahtevne in simpatične poti.

Nazaj

LAS Srce Slovenije Občina Kamnik I feel Slovenia Srce Slovenije Kamp Alpe Turistično društvo Kamink