Delavnica vezenja v tehniki rišeljeja

18.01.2011

Tečaj bo vodila priznana vezilja in mentorica Mojca Hieng, ki se med drugim ponaša z nekaj certifikati Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije za domačo in umetnostno obrt. Uspešno je izpeljala več tečajev v Kamniku, Komendi in v Lukovici, pravkar pa je zaključila še dva tečaja v Grosupljem in v Ljubljani.

Z vezenjem v tehniki rišeljeja so se ženske na naših tleh ukvarjale že konec 19. stoletja. V začetku 20. stoletja so nekateri časopisi ali celo takratne ženske revije objavile natisnjene vzorce in navodila za vezenje. Te vzorce so spretne vezilje nato prenašale na platno, in v večernih urah so, ko še ni bilo radijskih in TV sprejemnikov, vezle dolgo v noč.

Delavnica vezenja v tehniki rišeljeja se bo začela v nedeljo, 23. januarja 2011, ob 14. uri, ko bodo bodoče vezilje lahko spoznale, kakšno blago se uporablja za tovrstno, kakšna prejica sodi k temu delu, prav tako pa še vse vrste vbodov in ostale podrobnosti. Če bo med obiskovalkami dovolj zanimanja, bo Mojca Hieng spomladi 2011 v Kamniku ali okolici spet pripravila tečaje za vezenje v tehniki rišeljeja.

Nazaj

LAS Srce Slovenije Občina Kamnik I feel Slovenia Srce Slovenije Kamp Alpe Turistično društvo Kamink