Pravljični letni časi: POMLAD

07.03.2011

Ste že slišali, da vile uspavajo svoje nemirne otročiče v cvetovih tulipana? Da so breze, ki pomladi prve med drevesi ozelenijo, prav posebno čarobne in so jih naši predniki zelo cenili? Znate odgovoriti na vprašanje, kdo je močnejši: sonce ali veter?
Na vsa ta vprašanja pravljice poznajo odgovore. In to zanimive, napete, tudi zabavne odgovore. Vabimo vas, da se nam z otroki  ponovno pridružite in prostorih skrivnostne stare hiše prisluhnete zgodbam o pomladi. Druženje bomo zaključili z ustvarjalno delavnico, na kateri bomo - izdelali miško iz orehove lupinice.  

Pripovedovalski dogodek je primeren za otroke od 3. do 103. leta.


O pripovedovalki: Irena Cerar je avtorica dveh priljubljenih družinskih izletniških vodnikov Pravljičnih poti Slovenije in Pravljičnih poti v zgodovino; je tudi dolgočetna urednica revije National Geographic Junior. Ljudske zgodbe pripoveduje na številnih pripovedovalskih dogodkih. Skupaj z Matično knjižnico Kamnik je zasnovala tudi Kamniške pravljične poti – krajše sprehode po kamniški okolici, ki so namenjeni družinam z majhnimi otroki. Posebnost teh potepanj je prav pripovedovanje pravljic in igra na prostem.

Po zimskih pravljicah ste vabljeni na pomadanske pravljice, ki bodo v nedeljo, 27. marca 2011, ob 16. uri.

VABLJENI!

 

Nazaj

LAS Srce Slovenije Občina Kamnik I feel Slovenia Srce Slovenije Kamp Alpe Turistično društvo Kamink