Turistično društvo Kamn'k ostaja upravitelj Budnarjeve muzejske hiše

01.09.2011

Občina Kamnik je Turističnemu društvu Kamn'k na podlagi prijave na razpis »Upravljanje in izvajanje storitve ohranjanja kulturne dediščine – kulturni program v Budnarjevi muzejski hiši« ponovno zaupala upravljanje Budnarjeve muzejske hiše in sicer za dve leti (31. avgusta 2013). V društvu smo mnenja, da nam je s tem Občina izkazala zaupanje ter hkrati potrdila, da delamo dobro.

Na novo sezono se že pripravljamo, pred nami je projekt: »Pisker iz črne kuhinje«, ki je bil potrjen s strani lokalne akcije skupine, LAS Srce Slovenije in je delno financiran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Projekt že teče in sicer v trdnem sodelovanju s kamniško ustvarjalko domače in umetnostne obrti, Tatjano Hlačer ter etnologinjo mag. Tejo Hlačer. V okviru razpisa bomo izdelali zloženko o piskru. Vsebina se bo nanašala na pisker, njegovo uporabnost in pomen, vključevala bo lokalne zgodbe, dodali bomo recept ter spisek lončarjev na območju Srca Slovenije. V sredini oktobra bomo v Budnarjevi muzejski hiši izvedli lončarsko kolonijo ter v tem okviru naredili razstavo, ki bo potovala tudi po okoliških občinah. Drugi del projekta bo izdelava novega turističnega programa za otroke – Lonček kuhaj. Program bo prvič izveden šestim skupinam Vzgojno varstvenega zavoda Antona Medveda in sicer predvidoma drugo leto marca. Glavni rezultati projekta bo nov turistični produkt.

Prvi dogodek sezone 2011/2012 se bo v Budnarjevi muzejski hiši zgodil že v nedeljo, 4. septembra 2011, ko bo Turistično društvo Kamn'k v okviru tradicionalne prireditve 41. Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine ustanovilo sekcijo kamniške narodne noše. Glavni cilji sekcije so povezovanje in izobraževanje vseh tistih, ki jim za oblačilno dediščino ni vseeno.

Do konca leta se že dogovarjamo za tri razstave in sicer skice starih hiš avtorja Mateja Slapar iz Srednje vasi pri Kamniku, razstave čipk Klekljarskega društva Nevlje ter fotografska razstava Tjaše Janovljak.
Budnarjeva muzejska hiša vas v jesenskih in zimskih dnevih vabi še na razne delavnice; od izdelovanja adventnih venčkov, angelčkov, nakita ipd.

Nazaj

LAS Srce Slovenije Občina Kamnik I feel Slovenia Srce Slovenije Kamp Alpe Turistično društvo Kamink