Odprli razstavo slik starih hiš in pripravili kulturni program

18.09.2011

Z današnjim dnem smo otvorili novo sezono dogodkov v Budnarjevi domačiji. Razstavni prostor krasijo skice starih hiš avtorja Mateja Slapar. Ob odrtju smo pripravili tudi kratek kulturni program.

Matej Slapar je 23 letni fant, ki prihaja iz Srednje vasi pri Kamniku. Ob odprtju razstave nam je povedal, da se je nad risanjem navdušil, ko so v šoli pri uri tehnike risali skice. Ugotovil je, da ima talent in od takrat dalje se v prostem času ukvarja z risanjem starih hiš, cerkva in kozolcev predvsem iz Tuhinjske doline. Pri tem uporablja posebno tehniko - risanja majhnih pikic. Kako spretne prste ima, pa je dokazal tudi z igranjem harmonike in k petju vzpodbudil vse obiskovalce.

Sledil je kulturni program, ki ga je pripravila Angela Jagodic, vodja Ljudskih pevk Predice iz Kamnika. Poleg njihovega petja so obiskovalci prisluhnili pevcem Sončki iz Kureščka, harmonikarci Milki Lanišek iz Nove Štifte.

V Budnarjevi domačiji smo tako preživeli še eno lepo popoldne s petjem, dobrotami in novo razstavo, ki je na ogled vse do sredine oktobra.

 

 Fotogalerijo najdete tukaj.

Nazaj

LAS Srce Slovenije Občina Kamnik I feel Slovenia Srce Slovenije Kamp Alpe Turistično društvo Kamink