Budnarjeva domačija v znamenju čipk

09.10.2011

Klekljarsko društvo Veronike delujejo od letošnjega leta, prej pa so delovale v okviru sekcije Klekljarskega društva Čebelice iz Komende. V Budnarjevi domačiji so razstavljale že štirikrat. Danes štejejo 23 članic, njihova vodja pa je Mimi Udovč. Zbirajo se vsako teden v veroučni učilnici župnišča Nevlje, za kar so hvaležne predvsem neveljskemu župniku in dekanu, Vinku Podbevšek.
Nad njihovimi deli je navdušena tudi kamniška podžupanja, mag. Julijana Bizjak Mlakar, ki se je udeležila današnjega dogodka. Obiskovalcem je povedala, da je ponosna, da se ta tradicija in dediščina ohranja tudi v naših krajih in da imamo v občini Budnarjevo domačijo, kjer se tovrstni dogodki lahko izvajajo.
Klekljanje je zahtevno a jim v tem računalniškem obdobju pomeni predvsem sprostitev in druženje, je povedala ena od glavnih organizatork, Tina Romšak.

Tudi v Turističnem društvu Kamn'k smo izredno veseli, da so klekljarice ponovno popestrile dogajanje v Budnarjevi domačiji in prepričani smo, da so s svojim delom vzpodbudile še koga. Razstavo čipk si lahko ogledate vse do konca novembra in sicer vsako soboto in nedeljo med 14. in 17. uro.

Nazaj

LAS Srce Slovenije Občina Kamnik I feel Slovenia Srce Slovenije Kamp Alpe Turistično društvo Kamink