Čipkarsko popoldne

13.10.2013

Za nami je še ena lepa jesenska nedelja, ki jo je v Budnarjevi muzejski hiši v Zgornjih Palovčah obogatilo Klekljarsko društvo Veronike in ponovno pripravilo čudovito čipkarsko popoldne.

Bilo je marca leta 2008, ko so klekljarice iz Nevelj pripravile prvo razstavo izdelkov v neveljskih dvoranici. Pripravljenost za učenje, delo in pripadnost skupini so bili tako veliki, da so sklenile ustanoviti društvo. Klekljarsko društvo Veronike iz Nevelj skozi leto pripravijo številne prireditve, dobrodelne akcije in razstave, med drugih vsako leto tudi v Budnarjevi muzejski hiši.

Na današnjo nedeljo so pripravile čudovit kulturni program. Poleg razstave njihovih izdelkov so si obiskovalci lahko v živo ogledali kako nastaja čipka ter užili dobrote, ki so jih pripravile klekljarice. Program je z glasbo obogatil Tunjiški oktet.

Dogodka se je v imenu Občine Kamnik udeležila tudi kamniška podžupanja, mag. Julijana Bizjak Mlakar. Povedala je, da je na čipkarskem popoldnevu v Budnarjevi domačiji že tretje leto zapored in da jo izredno veseli, da se tovrstna kulturna dediščina še naprej ohranja tudi v Kamniku. Poudarila je, da je Klekljarsko društvo Veronike pravi ponos občine Kamnik, saj se ukvarja tudi z dobrodelnostjo. Njihovega uspešnega dela pa ne bi bilo brez dobre volje vseh članic ter dobrega vodstva, še posebej pa njihove častne članice in duhovne voditeljice, prof. Tine Romšak, ki pa se današnjega dogodka žal ni mogla udeležiti.

Obiskovalci si razstavo čipk lahko ogledate vse do konca novembra.

Nazaj

LAS Srce Slovenije Občina Kamnik I feel Slovenia Srce Slovenije Kamp Alpe Turistično društvo Kamink