Arhiv dogodkov in novic

 • 07.12.2012 - Zlata vredno: pravljice o zakladih z Ireno Cerar

  V nedeljo, 2. decembra 2012, so kosi snežink pobelili pokrajino in ji tako pridali decembrsko čarobnost. Budnarjeva domačija pa je odprla svoje duri in otroke in odrasle povabila v hišo, kjer so se okoli krušne peči zbrali, da bi skupaj s pripovedovalko Ireno Cerar obiskali še kakšno pravljično deželo.

 • 26.11.2012 - Čarobna predadventna nedelja

  Pred nami je prva adventna nedelja, ko se začenja praznično decembrsko obdobje; naše domove bodo zopet krasili adventni venčki, ki simbolizirajo večnost in popolnost.

 • 14.11.2012 - Program do konca leta 2012

  V zadnjih mesecih letošnjega leta vam v Budnarjevi domačiji ponvno priprapravljamo prijeten, predpraznični program. Vabljeni!

 • 16.09.2012 - Zaključek projekta Pisker iz črne kuhinje

  Z današnjim dnem se je v Budnarjevi muzejski hiši zaključil projekt Pisker iz črne kuhinje, ki ga delno financira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja. Sklenili smo ga z evalvacijo celotnega projekta ter odprtjem še zadnje, četrte razstave piskrov, ki bodo ostali v domačiji kot stalna zbirka.

 • 16.09.2012 - Zaključek projekta Pisker iz črne kuhinje

  Z današnjim dnem se je v Budnarjevi muzejski hiši zaključil projekt Pisker iz črne kuhinje, ki ga delno financira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja. Sklenili smo ga z evalvacijo celotnega projekta ter odprtjem še zadnje, četrte razstave piskrov, ki bodo ostali v domačiji kot stalna zbirka.

 • 02.09.2012 - Razstava Pisker iz črne kuhinje v Domačiji Rus

  Piskre, ki so jih izdelali lončarji na lanski lončarski koloniji še vedno krožijo po Srcu Slovenije. Tokrat smo jih razstavili v Domačiji Rus v Šentvidu pri Lukovici.

 • 21.06.2012 - Pravljični kresni večer

  Naši predniki so ob kresu slavili moč sonca in verjeli, da je v tej noči možno najti zaklad, izvedeti za prihodnost, se s kresnimi rastlinami zavarovati pred nesrečo do naslednje kresne noči.. predvsem pa izročilo pravi, da je to noč možno razumeti govorico živali, če se v našem žepu ali čevlju po naključju znajde praprotno seme.

 • 14.06.2012 - Razstava piskrov tokrat v gradu Bogenšpek

  Ste si že ogledali piskre, ki so nastali na lončarski koloniji v Budnarjevi domačiji? Tokrat bodo na ogled na gradu Bogenšperk.

 • 10.06.2012 - Odprtje razstave in predstavitev knjige Rad imam sonce

  V nedeljo, 10. junija bomo v domačiji gostili Janeza Medveška, ki ga zagotovo poznate po številnih slikanicanih, ki jih dobite v vaš elektronski predal...

 • 10.06.2012 - Gostili smo Janeza Medveška

  Ob nedeljah si Janez Medvešek najraje vzame čas zase... Tokrat je naredil izjemo in obiskal Budnarjevo domačijo, kjer je predstavil svojo novo knjigo Rad imam sonce in odprl razstavo svojih slik.

 • 10.06.2012 - Sodelovali smo na Otroškem Rompompomu v gradu Bogenšperk

  V nedeljo, 10. junija je na gradu Bogenšperk potekala prireditev Otroški rompompom, kjer je Turistično društvo Kamn'k v sodelovanju s kamniško keramičarko, Tatjano Hlačer predstavilo projekt Pisker iz črne kuhinje.

 • 22.04.2012 - Zeliščarsko popoldne z Angelo Jagodic

  Nabiranje zdravilnih rastlin postaja vse bolj popularno. Njihova učinkovitost na zdravje in uporabnost v kulinarične namene je izjemna.

 • 01.04.2012 - Velika noč v Budnarjevi domačiji

  V NEDELJO, 1. APRILA 2012, OD 14. URE DALJE: Delavnica izdelovanja belokranjskih pisanic. Vodi: Nevenka Brajdič Grušovnik Delavnica izdelovanja modernih velikonočnih jajc. Vodi: Zdravka Rihtaršič ob 16. uri: Odprtje razstave starih velikonočnih voščilnic zbiratelja Janeza Lombergerja. Otvoril jo bo zbiratelj in ljubitelj tovrstnega gradiva, Zmago Tančič.

 • 01.04.2012 - Pisanice, marmorirani pirhi in razstava velikonočnih voščilnic

  Na cvetno nedeljo smo v Budnarjevi muzejski hiši tri dogodke povezali v enega – v pričakovanje velike noči. Najprej smo pripravili delavnico izdelave pravih belokranjskih pisanic, pokazali smo, kako nastajajo marmorirani pirhi, nato pa še odprli razstavo velikonočnih voščilnic zbiratelja Janeza Lombergarja, ki jo je pripravil in uredil Zmago Tančič, tudi zbiratelj starih razglednic in voščilnic in dolgoletni Lombergarjev prijatelj.

 • 28.03.2012 - Lonček kuhaj – nadaljevanje projekta Pisker iz črne kuhinje

  Konec marca v Turističnem društvu Kamn'k nadaljujemo s projektom Pisker iz črne kuhinje, ki ga delno financira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja. Domačijo je v treh dneh obiskalo kar 120 otrok.

 • 25.03.2012 - Palovške butarice za cvetno nedeljo

  Že dolgo časa ni bila Budnarjeva domačija tako polna obiskovalcev kot na zadnjo marčno nedeljo in na materinski dan, 25. marca, ko smo pripravili prikaz izdelovanja palovških butaric. Ljudje so prihajali že od 14. ure naprej, ko sta Fanika Sovinšek in Bernarda Kvas začeli s povezovanje obarvanih oblancev in iz pod njunih pridnih rok so začeli nastajati značilni simboli cvetne nedelje z zelenjem, ki ga prepletajo med oblance in dodajo prav na vrhu butarice. Tudi tokrat so se lahko obiskovalci Budnarjeve muzejske hiše sami preizkusili v izdelovanju butaric in mnogi so s seboj lahko odnesli prav lepe izdelke.

 • 19.03.2012 - PRIHAJAJOČI DOGODKI

  Spisek prihajajočih dogodkov

 • 13.03.2012 - Delavnica izdelovanja nakita z Branko in Tino Rozman

  V Budnarjevi muzejski hiši sta v nedeljo, 11. marca 2012, Branka in Tina Rozman izvedli delavnico izdelovanja nakita.

 • 07.03.2012 - Butarice, pisanice, velikonočne voščilnice in zdravilna zelišča

  Marec bo minil v znamenju priprav na veliko noč. V Budnarjevi muzejski hiši v Zg. Palovčah nad Kamnikom bodo v nedeljo, 25. marca, ob 14. uri domačini iz Spodnjih in Zgornjih Palovč pokazali, kako nastajajo butarice, izdelane iz obarvanih oblancev, vej ciprese in pušpana, ter cvetnonedeljske butare iz bršljana, pušpana in drugega zelenja. Obiskovalci Budnarjeve domačije boste lahko tudi sami preizkusili v izdelovanju butaric, ki bodo za manj spretne roke tudi naprodaj. Butarice in butare bomo nosili k blagoslovu na sobotno popoldne pred cvetno nedeljo.

 • 04.03.2012 - Delavnica vezenja v tehniki rišeljeja

  Prvo marčevsko nedeljo smo posvetili eni izmed najstarejši tehniki vezenja - rišeljeju.

 • 26.02.2012 - Kamniške pravljice z Ireno Cerar

  Zadnji dan počitnic so otroci v Budnarjevi domačiji prisluhnii kamniškim pravljicam, ki jih je pripovedovala Irena Cerar.

 • 26.02.2012 - Pestre velikonočne prireditve

  V Budnarjevi muzejski hiši v Zg. Palovčah bomo letošnji marec zaznamovali v duhu velike noči.

 • 20.02.2012 - Kamniške pravljice z Ireno Cerar

  Irena Cerar je redna gostja v naši hiši. Tokrat bo pripovedovala ljudske pravljice, ki so bile zapisane v Kamniku ali njegovi okolici. vabljeni, da se nam pridružite v nedeljo, 26. februarja 2012, ob 16. uri!

 • 19.02.2012 - Praznik kolin

  "Slovenija je svetovni prvak v kolinah", je dejal dr. Janez Bogataj, ki je na pustno nedeljo obiskal Praznik kolin, ki smo ga pripravili v Budnarjevi domačiji. Način klanja in receptura klobas se ne razlikuje le od pokrajine do pokrajine ali od vasi do vasi ampak celo od hiše do hiše.

 • 13.02.2012 - Pust v Budnarjevi domačiji

  Na sneženo nedeljo, 12. februarja se nas je okoli tople budnarjeve peči ponovno veliko zbralo. Tokratna pustna tematika je bila še kako na mestu, saj bomo morali že čez slab teden odgnati letošnjo, dokaj pozno zimo.

 • 07.01.2012 - Program v prvih treh mesecih leta 2012

  Vabljeni v Budnarjevo domačijo, kjer vas prvi del leta 2012 čaka pester program. Vabljeni!

 • 02.01.2012 - Piskri na razstai v Erbergovih paviljonih v Dolu pri Ljubljani

  Dol pri Ljubljani – V Erbergovih paviljonih graščine Dol pri Ljubljani so v sredo, 14. decembra, odprli razstavo piskrov, ki so jih ustvarili udeleženci Lončarske kolonije v Budnarjevi muzejski hiši v Zg. Palovčah nad Kamnikom. Zdaj so piskre odžgali v pečeh za keramiko in so dobili povsem drugačno podobo, poleg tega pa ima vsak izdelani pisker svoj namen.

Arhiv novic: 2019 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009

LAS Srce Slovenije Občina Kamnik I feel Slovenia Srce Slovenije Kamp Alpe Turistično društvo Kamink